Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1231. |
|
| 1) | SEBI | 2) | IRDA |
| 3) | PFRDA | 4) | RBI |
| 5) | None of these | ||
Answer : RBI
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1232. |
|
| 1) | IIT Kanpur | 2) | IIT Delhi |
| 3) | IIT Madras | 4) | IIT Bombay |
| 5) | None of these | ||
Answer : IIT Bombay
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1233. |
|
| 1) | Japan | 2) | South Korea |
| 3) | North Korea | 4) | China |
| 5) | None of these | ||
Answer : South Korea
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1234. |
|
| 1) | Cambodia | 2) | North Korea |
| 3) | Thailand | 4) | South Korea |
| 5) | None of these | ||
Answer : Thailand
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1235. |
|
| 1) | Anita Desai | 2) | Chetan Bhagat |
| 3) | Nalini Sharma | 4) | Saraswathi Menon |
| 5) | None of these | ||
Answer : Saraswathi Menon
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1236. |
|
| 1) | Saudi Arabia | 2) | Kuwait |
| 3) | Oman | 4) | Bahrain |
| 5) | None of these | ||
Answer : Saudi Arabia
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1237. | Indian President Pranab Mukherjee has appointed Harishankar Brahma as the new Chief Election Commissioner (CEC) of India. Which of the following is/are correct about him ? |
| 1) | only A & B | 2) | only A & C |
| 3) | only B & C | 4) | All A,B & C are correct |
| 5) | None of these | ||
Answer : None of these
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1238. | Miss.Leela Samson,the Chairperson of Central Board of Film Certification (CBFC) has resigned recently after Film Certification Appellate Tribunal (FCAT) cleared the controversial film Messenger of God featuring Dera Saccha Sauda chief Gurmeet Ram Rahim Singh in lead role. When did the FCAT was founded ? |
| 1) | 1950 | 2) | 1952 |
| 3) | 1965 | 4) | 1964 |
| 5) | None of these | ||
Answer : 1952
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1239. | The Yoga Guru, Ramdev recently appointed as the brand ambassador of which of the following state of India to promote Ayurvedic medicine in that state? |
| 1) | Delhi | 2) | Gujurat |
| 3) | Maharashtra | 4) | Haryana |
| 5) | None of these | ||
Answer : Haryana
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1240. |
|
| 1) | Shillong Lajong FC | 2) | Pune FC |
| 3) | Bengaluru FC | 4) | Dempo SC |
| 5) | None of these | ||
Answer : Bengaluru FC
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer