Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1371. |
|
| 1) | 'India Digital' | 2) | 'Digital India' |
| 3) | 'My India Digital' | 4) | 'My Digital India' |
| 5) | None of these | ||
Answer : 'Digital India'
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1372. |
|
| 1) | INS Kamorta | 2) | INS Viswadeepak |
| 3) | INS Arihant | 4) | INS Hansa |
| 5) | INS Jalvidyuta | ||
Answer : INS Kamorta
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1373. |
|
| 1) | Knowledge One | 2) | Knowledge Graph |
| 3) | Knowledge Vault | 4) | Knowledge Google |
| 5) | None of these | ||
Answer : Knowledge Vault
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1374. |
|
| 1) | Rice Bucket Challenge | 2) | Bachpan Bachao Aandolan |
| 3) | Bandhan Financial Services | 4) | SEWA |
| 5) | None of these | ||
Answer : Rice Bucket Challenge
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1375. |
|
| 1) | Assam | 2) | Mizoram |
| 3) | Nagaland | 4) | Sikkim |
| 5) | Tripura | ||
Answer : Mizoram
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1376. |
|
| 1) | .india | 2) | .bharat |
| 3) | .hindustan | 4) | .hindi |
| 5) | None of these | ||
Answer : .bharat
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1377. | India's third navigation satellite IRNSS-1C was launched and placed successfully in its pre-designated orbit on 16 October 2014. This launch was executed by ISRO from the Satish Dhawan Space Centre (SDSC). The SDSC is located in - |
| 1) | Tamil Nadu | 2) | Andhra Pradesh |
| 3) | Kerala | 4) | Karnataka |
| 5) | None of these | ||
Answer : Andhra Pradesh
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1378. | Which Indian private airline company on 15 October 2014 signed an agreement to buy 250 planes from European aircraft giant Airbus, a deal said to be the biggest sale ever for Airbus in terms of number of aircrafts ? |
| 1) | IndiGo | 2) | Jet Airway |
| 3) | Air Sahara | 4) | Blue Dart Aviation |
| 5) | None of these | ||
Answer : IndiGo
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1379. | Recently,the 7th annual Global Handwashing Day (GHD) was observed across the world on 15 October 2014 to motivate and mobilize millions around the world to wash their hands with soap. The first Global Handwashing Day took place on - |
| 1) | October 15, 2004 | 2) | October 15, 2005 |
| 3) | October 15, 2006 | 4) | October 15, 2008 |
| 5) | None of these | ||
Answer : October 15, 2008
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1380. | Recently,India and Norway had signed 13 agreements to promote bilateral relations between two countries . The agreements were signed in which place ? |
| 1) | New Delhi | 2) | Geneva |
| 3) | Tpnsberg | 4) | Oslo |
| 5) | Bergen | ||
Answer : Oslo
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer