Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q181. | Recently, India has received the first consignment of Liquefied Natural Gas (LNG) from which country, landed at Dabhol terminal ? |
| 1) | Russia | 2) | Canada |
| 3) | China | 4) | United States |
| 5) | Japan | ||
Answer : United States
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q182. | Which of the following financial institution has celebrates it's Foundation day with launch of ' Samridhi - the virtual assistant' & ' Bankability Kit' ? |
| 1) | NHB | 2) | IDBI |
| 3) | SIDBI | 4) | RBI |
| 5) | None of these | ||
Answer : SIDBI
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q183. | What is the name of the Chinese space station that burned over the South Pacific Ocean as it re-entered the earth's atmosphere on 2 April 2018 ? |
| 1) | Mir | 2) | Tiangong-1 |
| 3) | Salyut 7 | 4) | Salyut 4 |
| 5) | None of these | ||
Answer : Tiangong-1
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q184. |
|
| 1) | Ahmadabad | 2) | Delhi |
| 3) | Bangalore | 4) | Hyderabad |
| 5) | None of these | ||
Answer : Delhi
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q185. | India surpassed which country to emerge as the second largest mobile phone producer in the world after China, as was disclosed on 1 April 2018 ? |
| 1) | Japan | 2) | USA |
| 3) | Vietnam | 4) | Indonesia |
| 5) | None of these | ||
Answer : Vietnam
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q186. |
|
| 1) | March 8 | 2) | March 16 |
| 3) | March 18 | 4) | March 20 |
| 5) | None of these | ||
Answer : March 20
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q187. |
|
| 1) | Axis Bank | 2) | ICICI Bank |
| 3) | State Bank of India | 4) | Canara bank |
| 5) | None of these | ||
Answer : Axis Bank
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q188. |
|
| 1) | Himachal Prdesh | 2) | Uttarakhand |
| 3) | Tamil Nadu | 4) | Jammu & Kashmir |
| 5) | None of these | ||
Answer : Himachal Prdesh
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q189. |
|
| 1) | Philippines | 2) | Mauritius |
| 3) | Thailand | 4) | Japan |
| 5) | None of these | ||
Answer : Mauritius
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q190. |
|
| 1) | Gujarat | 2) | Tripura |
| 3) | Odisha | 4) | Maharashtra |
| 5) | None of these | ||
Answer : Maharashtra
π Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer