Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q111. |
|
| 1) | 4th | 2) | 5th |
| 3) | 6th | 4) | 8th |
| 5) | None of these | ||
Answer : 6th
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q112. |
|
| 1) | Social Services | 2) | Government Services |
| 3) | Public Service | 4) | Emergent Leadership |
| 5) | None of these | ||
Answer : Social Services
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q113. |
|
| 1) | General Insurance Company | 2) | New India Assurance Company |
| 3) | United India Insurance Company | 4) | The Oriental Insurance Company |
| 5) | None of these | ||
Answer : New India Assurance Company
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q114. |
|
| 1) | Rs.600 | 2) | Rs.500 |
| 3) | Rs.300 | 4) | Rs.250 |
| 5) | None of these | ||
Answer : Rs.250
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q115. |
|
| 1) | Firojabad | 2) | Ghazipur |
| 3) | Mogalsarai | 4) | Ghaziabad |
| 5) | None of these | ||
Answer : Ghazipur
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q116. |
|
| 1) | Goa | 2) | Karnataka |
| 3) | Kerala | 4) | Gujarat |
| 5) | None of these | ||
Answer : Kerala
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q117. |
|
| 1) | Rwanda | 2) | Burkina Faso |
| 3) | Nigeria | 4) | Algeria |
| 5) | None of these | ||
Answer : Rwanda
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q118. | Which cricket team become first nation to play 1000 Test matches,recently making a test cricket history ? |
| 1) | Australia | 2) | West Indies |
| 3) | England | 4) | India |
| 5) | None of these | ||
Answer : England
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q119. | India has become the Vice-Chair or the regional head of the Asia Pacific Region of the World Customs Organisation (WCO) for two years from July 2018 to June 2020. The Head Quarters of WCO is located at ----. |
| 1) | Brussels | 2) | Geneva |
| 3) | Vienna | 4) | Rome |
| 5) | None of these | ||
Answer : Brussels
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q120. | India has become the Vice-Chair or the regional head of the Asia Pacific Region of the World Customs Organisation (WCO) for two years from July 2018 to June 2020. The Head Quarters of WCO is located at ----. |
| 1) | Brussels | 2) | Geneva |
| 3) | Vienna | 4) | Rome |
| 5) | None of these | ||
Answer : Brussels
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer