Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1421. |
|
| 1) | Tej Pratap Singh | 2) | KM Chandrashekhar |
| 3) | Narendra Ambwani | 4) | Partha Mukhopadhyay |
| 5) | None of these | ||
Answer : Narendra Ambwani
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1422. |
|
| 1) | Jitu Rai | 2) | Shweta Chaudhary |
| 3) | P.V. Sindhu | 4) | P.C. Thulasi |
| 5) | None of these | ||
Answer : Shweta Chaudhary
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1423. |
|
| 1) | China | 2) | Japan |
| 3) | India | 4) | South Korea |
| 5) | None of these | ||
Answer : China
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1424. |
|
| 1) | Rs. 50,000 crore | 2) | Rs. 60,000 crore |
| 3) | Rs. 62,000 crore | 4) | Rs. 75,000 crore |
| 5) | None of these | ||
Answer : Rs. 62,000 crore
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1425. |
|
| 1) | National Consumer Tribunal Act | 2) | National Criminal Tribunal Act |
| 3) | National Tax Tribunal Act | 4) | National Company Tax Act |
| 5) | None of these | ||
Answer : National Tax Tribunal Act
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1426. |
|
| 1) | Gurcharan Das | 2) | Ravi Narain |
| 3) | Bibek Debroy | 4) | KM Chandrashekhar |
| 5) | Partha Mukhopadhyay | ||
Answer : Bibek Debroy
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1427. |
|
| 1) | Operation Meghdoot | 2) | Operation Megh Rahat |
| 3) | Operation Parakram | 4) | Operation Pawan |
| 5) | Operation Restore Hope | ||
Answer : Operation Megh Rahat
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1428. |
|
| 1) | Bank of Baroda | 2) | United Bank of India |
| 3) | UCO Bank | 4) | State Bank of India |
| 5) | Syndicate Bank | ||
Answer : Syndicate Bank
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1429. | The musical legend , U. Shrinivas, the Carnatic classical instrumentalist, who passed away on 19 September 2014 at the age of 45, was associated with Western instrument ? |
| 1) | Mandolin | 2) | Violin |
| 3) | Santoor | 4) | Sarangi |
| 5) | None of these | ||
Answer : Mandolin
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1430. | The Pension regulator PFRDA recently constituted an expert committee to review the investment guidelines for National Pension System (NPS) schemes in private sector. Who was appointed as the Chairman of this committee ? |
| 1) | G N Bajpai | 2) | Deepak Satwalekar |
| 3) | S B Mathur | 4) | C R Murlidharan |
| 5) | None of these | ||
Answer : G N Bajpai
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer