Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1331. |
|
| 1) | 5 lakhs | 2) | 10 lakhs |
| 3) | 2 lakhs | 4) | 1 lakh |
| 5) | None of these | ||
Answer : 1 lakh
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1332. |
|
| 1) | CRR | 2) | RTGS |
| 3) | SLR | 4) | Deposit Insurance |
| 5) | All are the measures of risk management | ||
Answer : RTGS
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1333. |
|
| 1) | IRDA | 2) | RBI |
| 3) | SEBI | 4) | Insurance Ombusdmen |
| 5) | None of these | ||
Answer : IRDA
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1334. |
|
| 1) | Denmark | 2) | Singapore |
| 3) | Maldives | 4) | Canada |
| 5) | None of these | ||
Answer : Denmark
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1335. |
|
| 1) | Gross Domestic Product | 2) | Gross National Saving |
| 3) | Gross Fiscal Deficit | 4) | Gross Domestic Capital Formation |
| 5) | None of these | ||
Answer : Gross Domestic Product
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1336. |
|
| 1) | State Bank of India * | 2) | Punjab National Bank |
| 3) | Bank of Baroda | 4) | ICICI Bank |
| 5) | HDFC Bank | ||
Answer : State Bank of India *
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1337. |
|
| 1) | Deflation | 2) | Inflation |
| 3) | Stagflation | 4) | Hyperinflation |
| 5) | Corruption | ||
Answer : Inflation
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1338. |
|
| 1) | Census Commission | 2) | Central Bank |
| 3) | RBI | 4) | Joint Parliamentary Committee |
| 5) | Central Statistical Organization | ||
Answer : Central Statistical Organization
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1339. |
|
| 1) | steady growth begins | 2) | economy is stagnant |
| 3) | economy is about to collapse | 4) | all controls are removed |
| 5) | None of these | ||
Answer : steady growth begins
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1340. |
|
| 1) | Custom Duty | 2) | Excise Duty |
| 3) | Income Tax | 4) | Service Tax |
| 5) | Dividends and Profits | ||
Answer : Dividends and Profits
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer