Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1351. | Miss.Leela Samson,the Chairperson of Central Board of Film Certification (CBFC) has resigned recently after Film Certification Appellate Tribunal (FCAT) cleared the controversial film Messenger of God featuring Dera Saccha Sauda chief Gurmeet Ram Rahim Singh in lead role. When did the FCAT was founded ? |
| 1) | 1950 | 2) | 1952 |
| 3) | 1965 | 4) | 1964 |
| 5) | None of these | ||
Answer : 1952
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1352. | The Yoga Guru, Ramdev recently appointed as the brand ambassador of which of the following state of India to promote Ayurvedic medicine in that state? |
| 1) | Delhi | 2) | Gujurat |
| 3) | Maharashtra | 4) | Haryana |
| 5) | None of these | ||
Answer : Haryana
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1353. |
|
| 1) | Shillong Lajong FC | 2) | Pune FC |
| 3) | Bengaluru FC | 4) | Dempo SC |
| 5) | None of these | ||
Answer : Bengaluru FC
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1354. |
|
| 1) | Baichung Bhatia | 2) | Shiv Kapur |
| 3) | Jyoti Randhava | 4) | Anirban Lahiri |
| 5) | None of these | ||
Answer : Anirban Lahiri
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1355. |
|
| 1) | Jim Yong Kim | 2) | Janet Yellen |
| 3) | Raghuram Rajan | 4) | Christopher Jeffery |
| 5) | None of these | ||
Answer : Raghuram Rajan
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1356. |
|
| 1) | Iran | 2) | Pakistan |
| 3) | Bangladesh | 4) | Indonesia |
| 5) | None of these | ||
Answer : Bangladesh
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1357. |
|
| 1) | Karnataka | 2) | Tamil Nadu |
| 3) | Kerala | 4) | Andhra Pradesh |
| 5) | None of these | ||
Answer : Kerala
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1358. |
|
| 1) | Cristiano Ronaldo and Nadine Kessler | 2) | Cristiano Ronaldo and Abby Wambach |
| 3) | Lionel Messi and Abby Wambach | 4) | Manuel Neuer and Nadine Kessler |
| 5) | None of these | ||
Answer : Cristiano Ronaldo and Nadine Kessler
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1359. |
|
| 1) | Shailesh Nayak | 2) | Arun Kumar |
| 3) | A S Kiran Kumar | 4) | K. Radhakrishanan |
| 5) | None of these | ||
Answer : A S Kiran Kumar
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1360. |
|
| 1) | WTO | 2) | EU |
| 3) | World Bank | 4) | UN |
Answer : UN
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer