Bhubaneswar    info@isbtonline@gmail.com
+91-9776216158   

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q431.
Htin Kyaw is the first democratically elected government into office after decades of military rule.He became the first elected president of which of the following country ?
1) Myanmar 2) Cambodia
3) Laos 4) Taiwan
5)None of these
Answer : Myanmar
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q432.
United Nations(UN) would be celebrating the 125th anniversary of Bharat Ratna Dr Babasaheb Ambedkar at their headquarters in New York City for the first time this year. On which day his birth anniversary will be observe ?
1) April 1 2) April 8
3) April 14 4) April 24
5)None of these
Answer : April 14
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q433.
India will sign a Memorandum of Understanding (MoU) with which country for building a state-of-the-art Laser Inter-ferometer Gravitational-wave Observatory (LIGO) project in the country ?
1) UK 2) USA
3) France 4) Japan
5)None of these
Answer : USA
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q434.
According to the latest by Ministry of Finance, which state in India has highest number of income tax defaulters ?
1) Maharashtra 2) Uttar Pradesh
3) Delhi 4) Gujarat
5)None of these
Answer : Gujarat
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q435.
The Indian railways has enhanced Rail quota for Senior citizens reservation quota by ----- %  from April 1, 2016. 
1) 20% 2) 30%
3) 40% 4) 50%
5)None of these
Answer : 50%
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q436.
According to a recent data on fertility published by Census 2011, which state is number one spot in child marriage in India ?
1) UP 2) Bihar
3) Tamil Nadu 4) Andhra Pradesh
5)None of these
Answer : Tamil Nadu
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q437.
According to the international charity Water, which country has the world's highest number of people without access to clean water ?
1) Indonesia 2) Afghanistan
3) India 4) Egypt
5)None of these
Answer : India
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q438.
The world's tallest railway bridge being built above which river to connect the Udhampur Srinangar-Baramulla Rail Link (USBRL) ?
1) Sautlej 2) Chenab
3) Ravi 4) Jhelum
5)None of these
Answer : Chenab
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q439.
Every year World Water Day (WWD) is observed globally on  which day to preserve and ration consumption of water ?
1) 16 March 2) 20 March
3) 22 March 4) 24 March
5)None of these
Answer : 22 March
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q440.
The former Chief Executive Officer (CEO) and Chairman Andrew Grove passed due to away Parkinson’s disease at the age of 79 . He was associated with which company ?
1) Intel 2) Microsoft
3) Apple 4) Nokia
5)None of these
Answer : Intel
πŸ”’ Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


GK Study Materials +

Banking Quiz Daily Quiz
WhatsApp Call