Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1561. |
|
| 1) | Arunachal Pradesh | 2) | Andhra Pradesh |
| 3) | odisha | 4) | Bihar |
| 5) | Rajsthan | ||
Answer : Arunachal Pradesh
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1562. |
|
| 1) | Chitresh Tatha | 2) | Jitu Rai |
| 3) | Jillian Schlesinger | 4) | Abigail Jillian |
| 5) | Vir Menon | ||
Answer : Chitresh Tatha
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1563. |
|
| 1) | Japan | 2) | China |
| 3) | North Korea | 4) | India |
| 5) | None of these | ||
Answer : Japan
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1564. |
|
| 1) | Uttar Pradesh | 2) | Kerala |
| 3) | Tamil Nadu | 4) | Karnataka |
| 5) | None of these | ||
Answer : Kerala
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1565. |
|
| 1) | Bihar | 2) | Maharashtra |
| 3) | Andhra Pradesh | 4) | Rajasthan |
| 5) | Uttar Pradesh | ||
Answer : Rajasthan
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1566. |
|
| 1) | Spain | 2) | England |
| 3) | Kei Nishikori | 4) | Croatia |
| 5) | None of these | ||
Answer : Croatia
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1567. |
|
| 1) | He became first Indian actor to be honoured by US post service | 2) | He resigned as the Deputy National Security Adviser |
| 3) | He won the MIDORI Prize in Biodiversity 2014 | 4) | He was denied a Visa from South Africa from attending Nobel Summit |
| 5) | None of these | ||
Answer : He won the MIDORI Prize in Biodiversity 2014
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1568. | Parliament of Iraq on 8 September 2014 approved a new government headed by a person as Prime Minister. Name the person, who will head the government as Prime Minister ? |
| 1) | Hoshyar Jebari | 2) | Haider al-Abadi |
| 3) | Osama al-Nujeifi | 4) | Ayad Allawi |
| 5) | None of these | ||
Answer : Haider al-Abadi
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1569. |
|
| 1) | Tata Chemicals Limited (TCL) | 2) | TCS |
| 3) | NTPC | 4) | NALCO |
| 5) | Jindal Group | ||
Answer : Tata Chemicals Limited (TCL)
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer
Q1570. | India's first 'Coral Garden' will be set up at Mithapur coastal district in an attempt to conserve several coral species at one place and to boost tourism in the state. Mithapur is located in which state ? |
| 1) | Kerala | 2) | Goa |
| 3) | Gujurat | 4) | Tamil Nadu |
| 5) | West Bengal | ||
Answer : Gujurat
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option
View Answer