Bhubaneswar    info@isbtonline@gmail.com
+91-9776216158   

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1621.

Jiten Paul, a veteran journalist and freedom fighter, passed away at a hospital in Agartala, recently. He belongs to  originally which state/country  ?

1) India 2) Nepal
3) Tripura 4) West Bengal
5)Bangaladesh
Answer : Bangaladesh
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1622.

The famous personality ,Yoshiko Yamaguchi of Japan died in 13th  September,2014. She is known for  --- field.

1) Sports 2) Science
3) Politics 4) Film
5)None of these
Answer : Film
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1623.
Who is the chairman of the committee on Credit Information Reports (CIRs), which submitted its report to the Reserve Bank of India (RBI), recently ?

1) Aditya Puri 2) Bimal Jalan
3) Shyamlalal Gopinath 4) Nachiket Mor
5)None of these
Answer : Aditya Puri
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1624.
Which of the following State government declared the date September 9  as "Himalayas Diwas" across its state ?  
1) Himachal Pradesh 2) Uttarakhand
3) UP 4) Jammu & Kashmir
5)None of these
Answer : Uttarakhand
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1625.
In which of the following city, the Aga Khan Museum has opened, recently ?
1) Beijing 2) Toronto
3) Tokyo 4) New York
5)None of these
Answer : Toronto
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1626.
Recently, the Union shipping ministry is likely to launch a cargo ferry service to which of the following  country soon from Chennai ?
1) Yangon (Myanmar) 2) Colombo
3) Manila 4) Bangkok
5)None of these
Answer : Yangon (Myanmar)
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1627.
Recently,Ministry of Home denies students of which foreign country nod to visit Kochi shipyard and refinery plant ?
1) Srilanka 2) Japan
3) China 4) Australia
5)None of these
Answer : China
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1628.
The financial giant State Bank of India has taken the lead in flagship Jan Dhan Yojana by opening over 30 lakh accounts so far. Which bank ranked No.2 after SBI ?
1) NABARD 2) Bank of India
3) Union Bank of India 4) Punjab National Bank
5)None of these
Answer : Punjab National Bank
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1629.
The International Cricket Council (ICC) has suspended Pakistan off-spinner Saeed Ajmal for his illegal bowling action.He is currently - at the top of its ODI rankings. 

1) No.1 2) No.2
3) No.3 4) No.4
5)None of these
Answer : No.1
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer

Q1630.
According to the United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD),the Indian economy will grow at a rate of -- in 2014 ?

1) 4.8% 2) 5.2%
3) 6.% 4) 5.6 %
5)None of these
Answer : 5.6 %
🔒 Click "View Answer" to reveal correct option View Answer


GK Study Materials +

Banking Quiz Daily Quiz
WhatsApp Call